niedziela, 7 października 2012

SZYNKA FETA CHILLI

Remont teoretycznie już za nami, natomiast kiedy zaczynamy myśleć, że to sprawa zamknięta, to znienacka pojawiają się nowe wyzwania i koniecznie trzeba pożyczać od kolegów wiertarkę czy brzeszczot. Dlatego dziś będzie szybko i bez owijania w bawełnę - obiad dla męża na ostro.


Quiche z szynką, fetą i papryczką chili:

1. przepis na ciasto kruche - TU (upiecz)
2. szynka, ser feta, szczypior lub cebula (piórka), papryczki chili, starty ser gouda (wrzuć na ciasto)
3. 3-4 jajka, 350 ml mleka, sól (wybełtaj i zalej nadzienie tarty)
4. 160-170 stopni na 15-20 minut w piekarniku.
5. Taaadaaam!

 
 No to do zobaczenia!

6 komentarzy:

  1. o rany ale to smakowicie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  2. Hmmm ... Aż zatesknilam za smakiem Quiche' u lotaryńskiego z ziemniaczkami i podsmażonym boczkiem z nutą koperku ....
    Tylko te wyrabianie ciasta francuskiego ...

    Super ze masz pasje także jeżeli chodzi o gotowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale pysznosci! az robie sie glodna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. najadłam się właśnie jak świnka naleśnikami ale na widok tych zdjęć aż mi ślinka pociekła :) mniammm

    OdpowiedzUsuń

Reklama (jawna i ukryta) nie jest tu akceptowana.